У Києві відбудеться благодійний тату-фестиваль: коли та де
Фото: Unsplash

7 травня, на вул. Нижньоюрківській, 31 відбудеться благодійний тату-фестиваль. 14 українських майстрів у приміщенні студії PlusPlus робитимуть благодійні малюнки на тілі для підтримки української армії. Анонс події в Instagram розмістив київський тату-майстер Саша Енімал, який ініціював подію та братиме у ній участь.

У коментарі DTF Magazine Саша поділився, що команда проводить благодійні тату-фести щосуботи з початку квітня та продовжить це робити надалі. Список майстрів анонсують перед кожним заходом. Серед них є художники з різних регіонів України, зокрема Харкова.

На початку ситуація в місті була небезпечною і клієнтів майже не було. У квітні кияни почали повертатись додому, місто стало оживати і з’явилась ідея зібрати декількох майстрів в одному місці та робити тату за донат для армії всім охочим. Для проведення обрали локацію на Нижньоюрківській 31 — приміщення клубу, який зараз не працює. Так ми могли знову займатися улюбленою справою і фінансово допомагати військовим,

Благодійні тату на фесті набивають за донат на рахунок або фонду «Повернись живим», або Нацбанку чи полку «АЗОВ». Фіксованої суми немає, однак у середньому за малюнок кидають від тисячі гривень. Для того, щоб отримати тату, клієнту необхідно показати квитанцію про перерахунок коштів на будь-який з трьох рахунків. 

Саша додав, що сьогодні найбільший запит серед клієнтів саме на патріотичні тату. Серед найпопулярніших ескізів — коктейлі Молотова, мапа України, листя каштану та написи «паляниця». Також у кожного майстра є власний тематичний доробок ескізів, які пов'язані з українськими містами чи символами.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @plusplus.kyiv

Окрім тату-сесій, на фестивалі також плануються кінопокази, інсталяції та діджей-сети.