У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіно: що показуватимуть

11 квітня в київському кінотеатрі “Жовтень” розпочнеться фестиваль “Тиждень австрійського кіно”. 

До програми кіноогляду ввійшли 4 картини різних жанрів: від спортивної драми до містичного фільму жахів. 

Фестиваль проводять Посольство Австрії в Україні спільно з кінокомпанією “Артхаус Трафік” за підтримки генерального партнера AMIC ENERGY.

Подію розпочнуть з драматичного фільму “Ціле життя” режисера Ганса Штайнбіхлера. Це екранізація однойменного бестселера Роберта Зіталера, який видали 40 мовами, в тому числі українською. Свого часу за іншим твором письменника був знятий фільм, що відкривав Тиждень австрійського кіно 2020 року — трагікомедія “Мій друг Зиґмунд Фройд”. У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноТеперішня картина розповідає історію життя чоловіка в неспокійному 20 столітті — повну тяжкої праці, великого кохання та страшних історичних подій. У стрічці зіграв один із найвідоміших австрійських акторів Авґуст Цірнер (“Колонія Діґнідад”, “Непереборна Марта”), а Штефан Ґорскі за свою роль отримав цього року Баварську кінопремію.У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноТакож покажуть стрічку “Лазня диявола”, яку критики називають одним із найкращих фільмів цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю. У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноЦе містичний фольк-горор режисерського дуету Северіна Фіали та Вероніки Франц, події якого розгортаються у 18 столітті в селищі серед густих лісів. 

Притаманними жанру засобами стрічка торкається питань релігійності та місця жінки в суспільстві. Оператор фільму Мартін Ґшлахт (“Нуль калорій” і “Малюк Джо” Джессіки Хаузнер, “Закохана в пустелі” Марґарете фон Тротта) отримав на Берлінале “Срібного ведмедя” за видатний мистецький внесок (операторська робота у фільмі “Лазня диявола”).У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноУ програму також увійшла драмеді “Прийшов, побачив, переміг” — прем’єра цьогорічного “Санденсу”, головного фестивалю незалежного кіно у США. У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноРоботу режисерського дуету Даніеля Гьойзела та Юлії Німан спродюсував один із найавторитетніших австрійських кінематографістів Ульріхом Зайдлем (його фільми “Ріміні” та “Сафарі” демонструвалися на Тижнях австрійського кіно у 2023 та 2017 роках). “Прийшов, побачив, переміг” — це історія родини багатіїв, які не мають жодних заборон у своєму житті — настільки, що голова сімейства може собі дозволити полювання на людей як розвагу.У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноТакож глядачі фестивалю дізнаються історію легенди австрійського спорту Франца Кламмера. Картина “Виходячи за межі” Андреаса Шміда розповідає про Зимову олімпіаду 1976 року, яка зробила 22-річного юнака зіркою серед гірськолижників. У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноЦе напружена спортивна драма про подолання тиску очікувань та силу кохання. У 2022 році картина була номінована на Австрійську кінопремію за Найкращі дизайн костюмів і монтаж.У Києві відбудеться 12-й Тиждень австрійського кіноПісля завершення Тижня австрійського кіно генеральний партнер AMIC ENERGY пожертвує на підтримку України у боротьбі з країною-агресором суму грошей, еквівалентну касовим зборам фестивалю.

Пізніше фестивалю активісти та керівники кіноклубів зможуть організувати покази добірки австрійських фільмів у своєму місті в межах проєкту “Кіноклуб. Всеукраїнська мережа”. Для цього потрібно подати заявку на сайті.

"Наш Київ" є медіапартнером заходу. 

Це 15 нових серіалів березня