В реабілітаційному центрі RECOVERY відкрилось друге відділення (ФОТО)

У Києві запрацювало друге відділення реабілітаційного центру для поранених військовослужбовців RECOVERY. Відтепер центр зможе щороку відновлювати понад 600 захисників і захисниць України.

У Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядає

Нове відділення облаштовано з урахуванням безбар'єрності. Зокрема, зробили просторі коридори з широкими дверними отворами й поручнями, санітарно-гігієнічні кімнати, які передбачають розміщення осіб у кріслах колісних.

У Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядаєУ Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядає В коридорі встановили додатковий стельовий рейковий підйомник для паралельних тренувань із відновлення навичок ходи для людей із неврологічними й ортопедичними порушеннями.

У Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядаєУ Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядаєПалати обладнали багатофункціональними ліжками з електроприводом і меблями для комфортного перебування маломобільних пацієнтів.

У Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядаєУ Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядаєТакож у другому відділення облаштували цілодобовий сестринський пост, процедурну, ординаторську, кабінети психологічної підтримки, логопеда й завідувача відділення. 

У Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядаєРеабілітаційний центр для військових Recovery відкрили у Києві наприкінці травня 2023 року й наразі відновлення пройшли вже 150 поранених захисників. Після відкриття другого відділення кількість ліжко-місць у центрі збільшили з 30 до 50. Це дасть змогу відновитися більшій кількості поранених.

У Києві в реабілітаційному центрі Recovery відкрилось друге відділення: як воно виглядаєЗагалом центри для військовиків Recovery працюють у Львові, Вінниці, Києві, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (два заклади). У 2023 році допомогу отримали понад 3 500 пацієнтів, а вже наступного року планується збільшити кількість закладів у два рази.

Раніше ми писали, що у Бучі запрацював Київський обласний центр допомоги захисникам України, де вони зможуть отримати консультації щодо прав, пільг, соціальних гарантів та механізмів їх реалізації.

У Києві відкрили реабілітаційний центр для військових Recovery