На Київщині судитимуть власників реабілітаційного центру для алкозалежних: подробиці

У Києві судитимуть власників реабілітаційних центрів для алко- та наркозалежних, які порушували права пацієнтів — забирали особисті речі, мобільні телефони, позбавляли зв'язку з родичами та не випускали з кімнат.

23 особи звернулися до прокуратури з заявами про їх незаконне позбавлення волі. Слідчі Дарницького УП ГУНП виявили, що за таке "лікування" люди віддавали від 10 до 15 тисяч гривень. 

"Отримавши оплату, представники центрів із застосуванням фізичного та психологічного примусу незаконно забирали "пацієнтів" з їх помешкань та відвозили на "реабілітацію", — зазначають правоохоронці.

У Києві судитимуть власників реабілітаційних центрів для алко- та наркозалежних, які порушували права пацієнтівЗалежних людей тримали в нелюдських умовах, а для того, щоб вони не втекли — знімали ручки з вікон та встановлювали решітки. Пацієнти спали на матрацах без доступу свіжого повітря.

"Пацієнтів утримували протягом тривалого часу без їхньої згоди, без жодних правових підстав та без належної медичної чи психологічної допомоги", — наголошують представники київської прокуратури.

Трьом організатором та чотирьом виконавцям протиправних дій загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі справу передано до суду.

Раніше ми писали, що у Києві судитимуть експоліцейських, які викрали зі сховища Держспецзв’язку цінностей на 70 млн грн.

Під час ремонту Київського зоопарку вкрали 2 млн гривень: кого судитимуть