У Києві в будинку 1874 року знесли стіни, щоб зробити євроремонт: фото

У Шевченківському районі Києва в будинку 1874 року, який має статус пам'ятки архітектури, власники квартири демонтували усі стіни, щоб зробити євроремонт.

Про це повідомив активіст та пам'яткоохоронець Дмитро Перов у Facebook.

У Києві в історичному будинку 1874 року знесли стіни, щоб зробити євроремонт: фото"Будинок має діючий статус памʼятки архітектури місцевого значення. Однак, це не заважає окремим особливо креативним мешканцям змінювати надбання культурної спадщини на свій розсуд", — зазначив активіст.

У Києві в історичному будинку 1874 року знесли стіни, щоб зробити євроремонт: фотоМова йде про дохідний будинок, який знаходиться на вулиці Лисенка, 3. Власники вирішили зробити перепланування на першому поверсі та облаштувати квартиру-студію. На фото можна побачити, що стіни знесли на кухні та між кімнатами.

У Києві в історичному будинку 1874 року знесли стіни, щоб зробити євроремонт: фотоЗа словами Перова, такий ремонт може призвести до знищення пам'ятки зсередини.

У Києві в історичному будинку 1874 року знесли стіни, щоб зробити євроремонт: фотоДмитро Перов нагадав, що у 2009 році на вулиці Великій Васильківській, 37 в будинку Шолом-Алейхема теж робили квартиру-студію. Але після ремонту відбувся обвал конструкції з першого по четвертий поверх, а згодом будівлю знесли.

Раніше ми писали, що Київрада планує надати статус пам'ятки будинкам віком понад 100 років.

Будинок, де жив Саксаганський, відреставрують за понад 12 млн гривень