У Києві в історичній садибі Горбунової відновили будівельна роботи
Фото - громадська організація "Мапа Реновації"

У Києві в садибі Горбунової на вулиці Алли Тарасової, 6 та 6-Б, відновили будівельні роботи.

Про це повідомила громадська організація "Мапа Реновації". 

Нещодавно роботи тут активізували, а навколо будівель зʼявився паркан. Паспорт обʼєкту відсутній, кажуть активісти. 

Садиба Горбунової входить до Центрального історичного ареалу міста Києва, а також до буферної зони обʼєкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це означає, що усі будівельні роботи мають погоджуватися профільними відомствами — міністерством культури та департаментом охорони культурної спадщини (ДОКС). Але ДОКС повідомив активістам, що жодних дозволів на роботи не надавав.

Будівлі за цією адресою початково належали до однієї садиби. Відомо, що її власницею з 1899 по 1916 включно була Софія Семенівна Горбунова. Основний будинок під номером 6 зведений у стилі цегляного неоренесансу.

"Усі приміщення в обох будівлях належать ТОВ "Віала" та повʼязаному з ним ТОВ "Анемон-А". Втім, договір оренди на земельні ділянки ними не укладено. На сьогодні також відомо про дві декларації початку будівельних робіт — а саме реконструкції будівель під готельно-торгівельно-офісний комплекс (у 2011 та 2014). Замовник — усе та сама Віала, генеральний підрядник — ТОВ "Прометей-Сяйво".  Усі три ТОВ так чи інакше повʼязані з сестрами Балясними, — розповідають у громадській організації. 

Петиція щодо збереження садиби Зеленських набрала необхідну кількість голосів: що далі