У Києві в галереї Avangarden відкрилась виставка Шити по живому: ФОТО

У київській галереї "Avangarden" 19 жовтня стартує виставка "Шити по живому". Це мистецький проєкт про травматичний досвід, який представили художники, українські письменники та поети.

Відкриття виставки "Шити по живому" заплановано на 18:00. Кияни зможуть відвідати та подивитися на експонати проєкту до 14 листопада.

У Києві в галереї Avangarden відкривається виставка "Шити по живому""Шити по живому — це говорити про найбільш чуттєве, болюче й інтимне", — зазначають організатори.

Поети та письменники на білих полотнах та сорочках зобразили свої твори, які обшили нитками. Це метафора: усі події, які травмували людей, ніби вшиваються у шкіру і зарубцьовуються там назавжди.

У Києві в галереї Avangarden відкривається виставка "Шити по живому"Кураторами виставки стали Валерія Плєхотко, Анна Юхимець, Юхамова Соня. Художниця, яка брала участь у створені експонатів — Марія Митрофанова. Авторами та авторками текстів є Євгенія Бєлорусець, Данило Галико, Микита Козачинський, Соня Юхимова та Маріанна Максимова (Єва Райська).

Адреса: галерея "Avangarden", вулиця Січових Стрільців, 23-А

Режим роботи: з 10:00 до 22:00

Раніше ми писали, що в "Українському Домі" відкрили виставку сучасних плакатів до культових українських фільмів "Ре/Візія".

У Лаврі відкрили галерею-виставку про становлення української державності: фото