У Києві цього року удвічі збільшили кількість пересувних мобільних котелень: деталі

У Києві цього року удвічі збільшили кількість пересувних мобільних котелень. Зараз їх у розпорядженні тепловиків понад 50. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

13 серпня в столиці провели чергові тренування рятувальних і комунальних служб, які відпрацьовували оперативне підключення пересувної мобільної котельні. Комунальники змоделювали її підключення до ліцеїв Святошинського району на випадок знеструмлення й відключення тепла.

У Києві цього року удвічі збільшили кількість пересувних мобільних котелень

Теплова потужність мобільної котельні, яку підключили до ліцею, становить 600 кВт. Вона виробляє теплоносій, температуру якого можна регулювати залежно від погодних умов. Котельня повністю автономна та оснащена генератором. У разі надзвичайних ситуацій котельні забезпечуватимуть теплом медичні установи та інші об’єкти соціальної сфери. А також заклади, на базі яких працюватимуть пункти обігріву. За словами головного інженера СП "Київські теплові мережі" Юрія Паливоди, на повне розгортання котельні нараз потрібно 1,5-2 години. 

"Мобільні котельні автономні, автоматизовані та енергоефективні. Їх розміщують у безпосередній близькості до будівлі, що мінімізує тепловтрати та підвищує надійність теплопостачання",  додали у КМДА. 

У Києві цього року удвічі збільшили кількість пересувних мобільних котелень

На Київщині завершують будівництво інклюзивного містечка для військових: деталі