У Києві у 2023 році висадили майже 2 млн квітів: фото

У Києві попри постійні ракетні атаки продовжують озеленювати столицю. За шість місяців 2023 року на вулицях, парках та скверах Києва висадили 2954 дерева, 23 175 кущів та понад 2,2 млн квітів.

У Києві у 2023 році висадили майже 2 млн квітів: фотоПредставники "Київзеленбуду" створили чимало квіткових панно, та клумб. Серед них можна виділити квітник із зображенням Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі", квітник "Вперед до перемоги", патріотична композиція "ЗСУ" тощо.

У Києві у 2023 році висадили майже 2 млн квітівУ Києві у 2023 році висадили майже 2 млн квітівТакож у столиці впроваджують експериментальні проєкти із висадки декоративних луків та догляд за ділянками без скошування. Наприклад, таку клумбу облаштували в парку "Березовий гай".

Луки в парку "Березовий гай""Попри всі складнощі, пов’язані з воєнним станом, зелене господарство столиці продовжує працювати і розвиватися", — наголосив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Також разом з іноземними партнерами висаджували дерева. Наприклад, на Майдані Незалежності представники організацій з різних країн висадили саджанці сакури й заклали "Алею міжнародної підтримки України", на Володимирській гірці започаткували "Алею друзів Києва", у Голосіївському районі на місці демонтованих МАФів висадили дерева та кущі тощо.

У Києві у 2023 році висадили 3 тисячі деревРаніше ми писали, що на боковій вулиці бульвару Лесі Українки у Печерському районі висадили платани. Біля них встановили таблички із QR-кодом, за допомогою якого можна задонатити на препарат "Альбумін". 

На Подолі відновили липу, яку неправильно обрізали комунальники: фото