У Києві та області протягом доби очікується ожеледиця
Фото: moosecree

До кінця доби 9 січня та протягом усього наступного дня, 10 січня, у Києві та Київській області очікується ожеледиця (I рівень небезпечності).

Про це повідомили представники "Укргідрометцентру" у Telegram.

Як зазначають метеорологи, ці несприятливі погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту. За даними SINOPTIK.UA, вночі та вдень температура повітря очікується -5 -4°C, ввечері - 3°C, - 4°C.

Пішоходам радять ходити не поспішаючи, не тримати руки у кишенях, носити світловідбивачі та бути обережними та уважними на тротуарі, оскільки автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати.

Водіям слід дотримуватися дистанції, не перевищувати швидкість та не залишати автівку обабіч вулиць та доріг, щоб не заважати спецтехніці розчищати вулиці.

Раніше ми писали, що під час ожеледиці, при поганому освітленні вулиць, буває складно перейти від одного пункту призначення до іншого. Щоб не травмуватися, треба носити взуття з неслизькою поверхнею, мати при собі ліхтарик та вміти тримати баланс. Але якщо ви все-таки послизнулися та отримали травму пропонуємо дізнатися, куди звертатися за допомогою у Києві, якщо у вас забій, перелом або інша травма.

В Україні росте дефіцит електроенергії, можуть бути аварійні відключення