Графік відключення світла 13 лютого у Києві
Фото: pexels.com

У понеділок, 13 лютого, у Києві та Київській області не планують відключати електроенергію. Про це повідомили у ДТЕК.

Там розповіли, що на сьогодні ліміти споживання електроенергії для столиці та області від "Укренерго" відсутні. Однак, якщо станеться перенавантаження мереж, енергетики можуть задіяти відключення світла в окремих районах згідно з графіками.

"Просимо вас, коли світла немає, виключати з розеток всі прилади. Коли світло з’являється, по черзі включати потужні прилади (як-то обігрівач, бойлер, електрочайник). Такі нескладні дії дуже допоможуть уникнути аварій на мережах", — додали у ДТЕК.

Гендиректор YASNO Сергій Коваленко розповів, що за останні дні енергетики провели величезну роботу. Зокрема, знову запустили два блоки атомних електростанцій, які тимчасово не працювали через чергову російську атаку. Також на ситуацію зі світлом позитивно впливає імпорт електроенергії з ЄС.

"Укренерго" на завтра не визначило ліміти, проте робочий день означає, що електроенергії буде потрібно більше. Тому варто пам'ятати, що відключення все ж можуть бути задіяні. Фахівці продовжують ремонтні роботи, додатково електроенергія імпортується. Саме завдяки цьому ми всі зараз зі світлом", — зазначив Коваленко.

Нагадаємо, також відсьогодні у Києві відновлює рух один тролейбусний маршрут. Йдеться про тролейбус № 31, який курсує між Троєщиною та станцією метро "Лук’янівська".

Потепління та опади: якою буде погода у Києві 13-19 лютого