Відключення світла Київ
Фото: facebook.com/ukrainer.net

У київських будинках світло вмикатимуть на 2-3 години, поки не стабілізують постачання електроенергії у столицю. Про це напередодні в ефірі національного телемарафону повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За його словами, станом на вечір 24 листопада у Києві живлення вже мали усі обʼєкти критичної інфраструктури. А серед побутових споживачів світло мали близько 30% мешканців столиці.

"Будемо потроху починати перемикати, по 2-3 години давати світло, доки не буде збільшено обсяг енергії, яка надходитиме в Київ", — зазначив Сахарук.

Він додав, що у ДТЕК сподіваються після стабілізації ситуації вийти на ті графіки відключень, які були станом на ранок 23 листопада. 

За словами головного виконавчого директора YASNO Сергія Коваленка, світло киянам вмикатимуть на трохи довший період часу — десь на 3-4 години.

Він розповів, що станом на вечір потужності у столиці було мало, але кожну годину її з'являється все більше завдяки поступовому запуску атомних електростанцій. Це дозволяє робити "обміни".

"Це означає, що колеги з мереж будуть намагатись рівномірно дати години зі світлом кожному. Тобто десь по 3-4 години зі світлом, і потім обмін. Цей обмін ведеться виключно по лініях. Поки нема можливості робити це за графіками та на рівні конкретних адрес", — пояснив Коваленко.

Зараз на сайті YASNO повідомляється, що станом на ранок 25 листопада у Києві застосовані екстрені відключення. Графіки відключень тимчасово не працюють, поки ситуацію не стабілізують.

Нагадаємо, напередодні в усіх районах Києва вже відновили водопостачання, якого не було через російські обстріли. 

НБУ створив перелік банків, які працюють під час тривалих відключень світла