У Києві світло відключатимуть ще у 750 будинках на лініях критичної інфраструктури

У Києві застосовуватимуть екстрені чи стабілізаційні відключення для близько 750 будинків, у яких раніше не електроенергія не обмежувалась, оскільки вони були заживлені за тими ж лініями, що й об‘єкти критичної інфраструктури.

Як зазначають в ДТЕК, такі зміни дозволять зменшити тривалість відключення для всіх киян.

"Задля справедливих й рівних умов електропостачання та відключення всіх клієнтів, ДТЕК провів велику технічну роботу по оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури й, де це було можливо, створив для житлових будинків альтернативну схему постачання світла", — пояснюється у зверненні.

Згодом застосовувати відключення електрики планують ще для 747 будинків. Проте поки що це неможливо через технічні характеристики мережі, тому помешкання лишаються підключеними до тих же ліній, що й критична інфраструктура.

Крім цього у ДТЕК нагадують, що списки об'єктів критичної інфраструктури, котрі не потрапляють до відключень, формує не оператор системи розподілу, а спеціальна комісія військово-цивільної адміністрації.

Раніше ми писали, що Київська міська військова адміністрація повідомила, що у наразі столиці ситуація з енергосистемою дещо стабілізувалася. 

Відділення "Укрпошти" працюватимуть без світла та інтернет-зв'язку