У Києві судитимуть посадовицю Укрзалізниці, яка купила ялинку за 380 тис грн

У Києві судитимуть посадовицю "Укрзалізниці", яка купила штучну ялинку за 7200 тисяч гривень. Їй загрожує до шести років тюремного ув’язнення, повідомили у Головному управлінні Нацполіції.

Ялинку передбачалося встановити на вокзалі станції "Київ-Пасажирський" до новорічних свят. Спочатку на Новорічне дерево планували витратити 720 тисяч гривень й купити у підприємця, який навіть не є її виробником. Слідство встановило, що насправді виробником ялинки є львівське підприємство, а її вартість складає 339 тисяч гривень. Тобто вартість ялинки завищили на 380 тисяч гривень.

Жінка, яка працювала на керівній посаді в "Укрзалізниці", уклала договір на закупівлю штучної ялинки, кошти на яку взяла з бюджету підприємства. Зазначається, що ціна на ялинку була значно завищена, а факт злочину підтвердила експертиза та слідчі дії.

У Києві судитимуть посадовицю "Укрзалізниці", яка купила ялинку за 380 тис грн

Посадовицю звинувачують у зловживанні службовим становищем та розтраті бюджетних коштів "Укрзалізниці". 

Якщо жінку засудять, вона може опинитися за ґратами на шість років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років. Також зловмисницю очікує штраф — одна тисяча неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Раніше ми писали, що у столиці судитимуть колишніх правоохоронців, які у березні 2022 року викрали з пошкодженого обстрілами сховища Держспецзв’язку цінностей на майже 70 млн грн.

У Києві судитимуть ексректора НАУ Ісаєнка, який незаконно нарахував собі понад мільйон гривень