У Києві судитимуть ексректора НАУ Ісаєнка, який незаконно нарахував собі понад мільйон гривень

​​У Києві перед судом постане колишній ректор Національного авіаційного університету, який незаконно нарахував собі премій на 1,3 млн грн.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Попри те, що правоохоронці не вказують імені ректора та назву навчального закладу, у НАУ раніше повідомляли, що підозру за таким звинуваченням отримував колишній ректор Володимир Ісаєнко. 

Наразі співробітники прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно Ісаєнка за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 4, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

У висновках досудового розслідування вказується, що протягом 2018-2020 підлеглі ексректора безпідставно нараховували йому премії. Це виявили під час проведення аудиту Міністерством освіти та науки України, підтвердили спеціалісти Державної аудиторської служби України та висновками судових експертиз.

У разі доведення звинувачення, Ісаєнко може отримати до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, директор парку "Партизанської Слави" вимагав хабаря за розміщення кафе-пункту незламності. 

Доцент НАУ поставила під сумнів полон "Пташки" з "Азовсталі"