У Києві створили перший в Україні банк довгострокового зберігання еритроцитів
Фото: КМДА

У Києві створили перший в Україні банк довгострокового зберігання еритроцитів. Рідкісні групи крові зберігатимуться тут не 42 доби, а до 30 років.

У Києві створили перший в Україні банк довгострокового зберігання еритроцитівЦей наразі єдиний в нашій державі банк створили на базі Київського міського центру крові.

У Києві створили перший в Україні банк довгострокового зберігання еритроцитівЗавдяки новітній системі продовження терміну зберігання тут буде запас еритроцитів рідкісних фенотипів. 

Створення банку забезпечить наявність компонентів рідкісних груп крові, які можуть бути у дефіциті, коли терміново потрібні, або потрібні у великій кількості під час надзвичайних подій.

За словами Поворозника, наявність такого банку в Україні наразі край необхідна, оскільки потреба в компонентах крові зросла як на фронті, так і в місцях, де страждають цивільні. Цей заклад має відповідну сертифікацію, обладнання та фахівців.

Банк довгострокового зберігання еритроцитів у КиєвіБанк довгострокового зберігання еритроцитів оснащений апаратом для автоматичного заморожування та розморожування еритроцитів, двома морозильними камерами для зберігання крові та стерильним з’єднувачем магістралей.

Раніше ми писали, що студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця запустили новий соціальний проєкт — базу донорів крові для військовослужбовців BLOOD+. 

Рятівна сотня: працівники "АТБ" масово здають донорську кров для потреб ЗСУ