У Києві створили організацію UNIGHT, яка виступає за права нічної спільноти

У Києві створили організацію UNIGHT (United for night life). Це об'єднання київських клубів та бізнесів, які виступають за захист прав нічної столичної спільноти: закладів та їх працівників, промоутерів, артистів й відвідувачів.

Про це повідомили засновники на сторінці в Instagram.

У Києві створили організацію UNIGHT, яка відстоюватиме інтереси нічної спільноти"Ми — UNIGHT — об'єднання бізнесів і культурних інституцій столичної електронної сцени, якому важливо захищати права та інтереси всіх учасників цієї культурної ніші. Ми визначаємо нашу діяльність як важливе культурне явище в українській спільноті та бажаємо розвиватись на рівних умовах з іншими суб'єктами культури", — наголошується у дописі.

Зазначається, що індустрія столичних клубів завжди функціонувала вночі, проте зараз це неможливо. 

В організації планують відстоювати інтереси нічної спільноти Києва, створювати безпечне середовище для представників нічного життя, популяризувати його на міжнародній арені, захищати права та змінювати нічну культуру Києва на краще.

"Наша місія — це безпечніше нічне життя, побудоване на принципах сталого розвитку та взаємодії між локаціями, містом та місцевими громадами", — додають в організації.  

Також в об'єднанні активно просуватимуть ідеї інклюзивності та створення належних умов для всіх, хто бере участь в нічному житті.

Серед засновників UNIGHT — "Клуб ∄ на Кирилівській", бар "Хвильовий", клуб Keller, Sloi Bar, громадська організація "Мистецтво — зброя", фестиваль "Брудний пес" та онлайн-проєкт "Партія рейверів".

Кожен охочий може долучитись до спільноти. Для цього необхідно заповнити анкету.  

Нагадаємо, що клуб Arsenal XXII, що знаходиться у Києві на вулиці Князів Острозьких, тимчасово припинив свою роботу.

"Клуб на Кирилівській" та бренд PIECEOFSHIRT створили благодійний мерч