У Києві для захисту від ракетних атак створили додаткові мобільні вогневі групи ППО

У Києві створили додаткові мобільні групи ППО, які захищатимуть повітряний простір столиці від постійних ракетних атак росіян. Про це повідомив Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Додатковим мобільним вогневим групам оборони передали нові позашляховики, які оснастили великокаліберними кулеметами та переносними зенітно-ракетними комплексами.

"Ми намагаємося віднайти найдієвіші методи протидії повітряним небезпекам, унеможливити ураження військ та максимально забезпечити захист наших співвітчизників та об’єктів цивільної, військової й критичної інфраструктури", — підкреслив Наєв.

Також Командувач Об'єднаних сил ЗСУ показав безпілотники, які збили протиповітряні сили у Києві протягом тижня.

Це езпілотники, які збили протиповітряні сили у Києві протягом тижня."Це і збитий "Shahed", "Елерон", безпілоний летальний апарат "Орлан-10", "Зала" та інші об'єкти", — зазначив Сергій Наєв.

Нагадаємо, що тільки у травні війська рф майже щодня проводять масовані обстріли України. Основна їх ціль це Київ. Для допомоги силам ППО та ПРО створили платформу "Безпечне небо", куди можна донатати, щоб повітряний простір над столицею був більш захищений.

Як сили ППО збивали дрони у Києві в ніч на 8 травня: відео