У Києві сьогодні діють графіки погодинних відключень світла: подробиці

Сьогодні, 16 травня, у Києві з 00:00 годин і до кінця доби діятимуть планові відключення світла за погодинними графіками. 

Про це повідомили в НЕК "Укренерго". 

Причина обмежень — збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки ракетно-дронових атак росії по українській енергосистемі.

Раніше у Києві було 3 групи абонентів відключень, тепер їх 6.

"Завдяки цьому відключення буде більш прогнозованим і точним, що зробить його максимально наближеним до чіткого графіка. Більше клієнтів одночасно матимуть світло", — пояснюють на сайті компанії. 

Дізнатись, як саме діятимуть обмеження за вашою адресою, можна на сайті Yasno, на сайті ДТЕК. Також абоненти компанії YASNO можуть дізнатися про графіки відключень за допомогою бота в Telegram.

Проте кияни кажуть, що сайт YASNO зараз не працює. За попередніми даними, через велике навантаження користувачів. Окрім цього, сайт ДТЕК також працює через раз. 

 

Upd. Сайт Yasno відновить роботу через півтори-дві години. Про це об 11:33 розповів генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в ефірі КИЇВ24. 

У Києві запроваджують аварійні відключення світла: коли не буде електроенергії