ССО Азов Київ

Забіг на підтримку героїв Маріуполя, який мав відбутися у Києві 30 липня, скасовано. Це пов'язано з терактом, що вранці 29 липня, росія влаштувала в Оленівці.

Про це повідомляє Асоціація родин захисників "Азовсталі".

"У зв'язку з жахливими терактом, що рф влаштувала цього ранку в Оленівці, Асоціація родин захисників "Азовсталі" оголошує про скасування забігу в Києві 30 липня. Водночас воєнні злочини росії, катування та вбивства військовополонених вимагають негайної реакції світової спільноти та притягнення вбивць та катів до відповідальності", — йдеться у заяві асоціації.

При цьому 30 та 31 липня у багатьох європейських країнах пройдуть мітинги на підтримку героїв Маріуполя та засудження терористичних дій Росії. Час та місця проведення мітингів можна переглянути за посиланням.

Вранці 29 липня російські окупанти завдали здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл по колонії в Оленівці Донецької області. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ. У колонії утримувалися українські полонені, зокрема захисники "Азовсталі".

"Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі — звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області", — сказали у Генштабі.

Встановлено особи ще чотирьох військових рф, які катували цивільних у Бучі