У Києві скасували день без відключень електроенергії: причина

У Києві скасували день без відключення електроенергії, який мав бути 10 липня. Причина — значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

В Укренерго повідомили  що виміри фактичного рівня споживання, що мали проводити в усіх областях з 9 по 24 липня, переносять на невизначений термін.

За словами представників енергетичної компанії, обленерго не зможе дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні, тому день без відключень переносять.

Виміри в літній період проведуть пізніше, коли знизиться температура повітря. Наголошується, що проведення вимірів відбудеться обов'язково, але в дні, коли ситуація в енергосистем дозволятиме це зробити.

"Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами", — йдеться у дописі.

Раніше ми писали, що 8 липня під час масованого ракетного обстрілу Києва пошкоджено електромережі та повністю або частково зруйновано три трансформаторних підстанції у Шевченківському і Голосіївському районі.

Стабілізаційні відключення у Києві 9 липня: коли вимикатимуть світло