У Києві розробили план оборони на випадок повторного наступу окупантів
Фото: Fotoreserg / Depositphotos

Військове керівництво Києва розробило план оборони міста на випадок повторного наступу ворога. В ефірі загальнонаціонального телемарафону начальник штабу Київської військової адміністрації Сергій Корнійчук зауважив, що наразі безпосередньої загрози столиці немає, але військове керівництво міста підготувалося і до найгіршого сценарію. 

"Враховуючи, що столиця — це великий політичний та економічний центр, Київ завжди буде однією із головних стратегічних цілей противника. Враховуючи це, ми готуємося до найгіршого сценарію — це повторний наступ", — зазначив Корнійчук. 

Він додав, що у цьому плані військове керівництво врахувало всі недоліки та прорахунки під час ворожого наступу на початку війни. Як відомо, понад місяць окремі населені пункти Київщини перебували у російській окупації, їх повністю звільнили від загарбників на початку квітня. 

"Ставлять завдяння як військовим, так і цивільним щодо підготовки до оборони. В цьому плані передбачено форми й способи дій військ, а також підготовки інфраструктури. В тому числі фортифікаційне обладнання рубежів, позицій, починаючи з дальніх підступів до кварталів у центрі міста", — зазначив начальник штабу Київської військової адміністрації. 

Більше деталей він не надав через військову таємницю. 

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що росія може знову спробувати наступати на Київ. Тож столиця має бути і надалі готовою до оборони. 

Спротив російській окупації, день 80