ТРЦ
Фото: 44.ua

Київська міська військова адміністрація розробила алгоритм дій персоналу та відвідувачів у торговельно-розважальних центрах під час сигналу "Повітряна тривога".

Про це повідомили представники КМВА на сторінці у Telegram.

Відвідувачам ТРЦ рекомендується ознайомитися з інформацією, як треба діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій та дотримуватися її. Не залишати неповнолітніх дітей без нагляду. У разі оголошення евакуації негайно, але без паніки, залишити приміщення та неухильно виконувати вказівки адміністрації закладу.

Під час евакуації спускатися сходами та прямувати лише визначеними маршрутами до визначених укриттів. Без паніки зайняти місце у найближчому укритті, наприклад сховищі, підвальному приміщенні, паркінгу.

У разі відсутності укриття, сховатися за бетонними плитами, бордюром, лягти у заглибленнях землі, згрупуватися та закрити голову руками. 

Всі дії виконувати спокійно, без паніки. За необхідністю треба надати допомогу тих, хто її потребує.

Власникам ТРЦ пропонують забезпечити наявність та готовність системи оповіщення, завдяки якій буде проходити інформування відвідувачів щодо дій у разі загрози тa виникнення надзвичайної ситуації. Крім системи оповіщення, потрібно зроби пам’ятки та буклети з відповідною інформацією.

Обов'язково потрібно визначити найближчі укриття для відвідувачів та персоналу з маршрутом евакуації з ТРЦ. Для цього необхідно призначити осіб, які будуть відповідальні за оповіщення та відкриття евакуаційних виходів. 

З працівниками закладу необхідно провести тренування та мати чітку інструкцію, як діяти під час сигналу тривоги.

У разі загрози треба організувати швидку евакуацію відвідувачів та персоналу. Після евакуації – перевірити ТРЦ на відсутність відвідувачів.

У Києві планують зробити зупинки-укриття