У Києві розбирають історичну садибу попри заборону прокуратури: фото

Історичну садибу Зеленських розбирають попри заборону столичної прокуратури.

Про це розповів активіст Дмитро Перов.

Кілька тижнів тому місцеві мешканці повідомили про звуки будівельних робіт, що чути з історичної будівлі на вул. Кониського, 22. 

Звуки лунали з середини будівлі, хоча центральний вхід до неї був закритим.Історичну садибу Зеленських розбирають попри заборону столичної прокуратури17 лютого активісти помітили, що замість внутрішньої стінки — натягнутий чорний брезент, а за ним сліди будівельних робіт.  Історичну садибу Зеленських розбирають попри заборону столичної прокуратуриДерев’яну обкладену цеглою будівлю звели ще у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. 

Сьогодні — це одна з найстаріших будівель вулиці. Вона стала відома завдяки тому, що у період з 1911 по 1915 рр. у ній проживала сім’я заможних міщан Зеленських. Історичну садибу Зеленських розбирають попри заборону столичної прокуратуриУ 2021 році, після першої спроби зносу історичної пам’ятки, Київська міська прокуратура наклала арешт на ділянку садиби.

Попри це — це забудовник продовжує її руйнувати. Зокрема, місцевий працівник, з яким поспілкувались активісти, пояснив, що дім розбирають під нове будівництво. 

“Наш Київ” також писав, що з мозаїчного панно на бульварі Лесі Українки прибрали кондиціонери.

У Києві хочуть реконструювати ще одну історичну будівлю: подробиці