В Києві провели унікальну операцію: дитині пересадили печінку і виправили ваду серця (фото)

У київському "Охматдиті" провели унікальну операцію. Вперше в Україні 9-місячній дівчині одночасно трансплантували печінку та виправили ваду серця.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

В Києві провели унікальну операцію: дитині пересадили печінку і виправили ваду серця (фото)Операція тривала майже добу, донором печінки стала мама маленької пацієнтки. Після консиліуму спеціалісти вирішили об'єднати дві операції, оскільки часу на рятування життя було обмаль.

В Києві провели унікальну операцію: дитині пересадили печінку і виправили ваду серця (фото)Тетяна народилась у лютому 2023 року в Тернополі. Лікарі діагностували дівчині вроджену ваду серця та печінкову недостатність. Батьки шукали професіоналів, які б допомогли врятувати доньку і знайшли їх в столичному "Охматдиті".

В Києві провели унікальну операцію: дитині пересадили печінку і виправили ваду серця (фото)"У 9 місяців Тетянка мала порушення розвитку, що загрожували життю. Кожне з них можна було коригувати в різний час і спосіб, а одночасне хірургічне втручання було ризиковим. Однак без операції дівчинка не мала шансів на життя", — йдеться у дописі МОЗ.

В Києві провели унікальну операцію: дитині пересадили печінку і виправили ваду серця (фото)Наразі дівчина почувається добре. За словами лікарів, вона постійно посміхається та готується до повернення додому.

Нагадаємо, що в "Охматдиті" відкрили першу і єдину в Україні дитячу лабораторію сну.

У Києві відкрили родинний дім "Дача" для проживання сімей з важкохворими дітьми