Капітальний ремонт доріжок у "Гідропарку" зі збитками у понад 200 тисяч гривень: подробиці

У Києві провели капітальний ремонт доріжок у "Гідропарку" зі збитками у понад 200 тисяч гривень. 

Про це повідомило Головне управління Національної поліції Києва. 

У грудні 2022 року комунальне об'єднання "Київзеленбуд" і товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір підряду — капітальний ремонт доріжок у парку відпочинку "Гідропарк".

В подальшому посадовець "Київзеленбуду" підписав акти виконаних робіт, у результаті чого директор ТОВ отримав гроші. У Київській міській прокуратурі кажуть, що розрахунки вартості виконаних робіт виявились завищеними. Сума збитків держбюджету становить понад 200 тисяч гривень.

Слідчі повідомили про підозру начальнику відділу супроводження проектів управління капітальних вкладень "Київзеленбуду" за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України — службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Щодо директора ТОВ розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України — привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану.

Після повідомлення директору підрядної організації про підозру, встановлені збитки відшкодували в повному обсязі, розповіли у прокуратурі. 

Розкрадання на ремонті Дегтярівського мосту: позиція "Київавтодору"