У Києві проведуть опитування щодо заборони відвідування укриттів в освітніх закладах

Київський мер Віталій Кличко звернувся до Кабінету Міністрів з пропозицією внести зміни до постанови, що обмежує доступ населення до укриттів в освітніх закладах під час навчального процесу.

Про це повідомили у КМДА.

Відповідно до постанови, яка набула чинності у грудні 2023 року, вхід до споруд цивільного захисту шкіл, дитячих садочків тощо дозволено тільки учасникам освітнього процесу. Сотні сховищ в освітніх закладах, які нанесені на мапу укриттів, будуть для містян недоступні під час навчального процесу.

"Відсутність доступу до укриттів та сховищ, розміщених в освітніх закладах, де коштом міського бюджету проведені необхідні ремонтні та інші технічні роботи, спричинить проблему негайного пошуку альтернативи для громадян – повноцінних за розташуванням, кількістю місць та облаштуванням об’єктів", — йдеться у дописі.

Тому Кличко пропонує включити приватні паркінги до фонду захисних споруд столиці. Йдеться про споруди приватної форми власності, які відповідають захисним характеристикам та чинним нормативам.

Влада столиці проведе опитування у застосунку "Київ Цифровий", де киян запитають: "Чи згодні вони із забороною доступу громадян до укриттів та сховищ в освітніх закладах під час навчального процесу".

Нагадаємо, що "Київ Цифровий" оновив мапу укриттів, додавши до неї пункти обігріву, в яких можна зарядити гаджети в період блекаутів і під’єднатись до інтернету та зігрітися. 

В Україні дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами: що відомо