19 квітня у Києві проведуть навчання з невідкладних робіт в умовах надзвичайної ситуації під час паводку.

У Києві готуються до піка паводка. 19 квітня у столиці проведуть навчання усіх рятувальних служб з невідкладних робіт, щоб перевірити, чи готове місто до весняної повені. 

На навчаннях проводитимуть тренувальні аварійно-рятувальні роботи в умовах надзвичайної ситуації.

"Мета цього тренування — перевірити реальність розроблених планів, готовність органів  управління та сил цивільного захисту міста у разі виникнення надзвичайних ситуацій, вдосконалити навички з організації роботи по запобіганню та ліквідації наслідків метеорологічних надзвичайних ситуацій", — підкреслили у КМВА.

У навчаннях візьмуть участь поліціянти, рятувальники ДСНС, представники КП "Плесо", "Київавтодору", волонтери з товариства Червоного Хреста, медики, комунальники та інші.

Задля уникнення серйозних наслідків підтоплень, на тренуваннях навчатимуть будувати дамби з мішків, наповнених піском, відкачувати воду, евакуювати людей з уражених водою об'єктів, надавати екстрену медичну допомогу потерпілим. Також відпрацюють рятувальні роботи щодо зняття потерпілих з дрейфуючого плавзасобу

"Київ готується. Київ буде захищений. Тож прошу усіх мешканців зберігати спокій, не панікувати", — наголосив Сергій Попко, начальник Київської міської військової адміністрації.

Станом на 18 квітня у столиці не зафіксовано аварійних підтоплень. А в очікуваний день піка повені максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста.

Раніше ми писали, що у Київській області, в селі Іванкове, військові звели понтонну переправу.

На Київщині підтопило Чорнобильський заповідник: фото