З 9 по 12 травня у Києві відбудуться лекторії та чотири екскурсії, дві з яких присвячені Дню Європи: зареєструватися.

З 9 по 12 травня у Києві відбудеться один лекторій та чотири безоплатні екскурсії, дві з яких присвячені Дню Європи. 

Про це повідомили в Управлінні туризму та промоцій КМДА. 

Кияни та гості столиці зможуть долучитися до заходів з четверга по неділю. Місця зустрічей відвідувачі дізнаються в анкетах.

Маршрут однієї з прогулянок побудували з урахуванням принципів безбар'єрності. Поруч із людиною, яка належить до маломобільних груп населення, має бути супроводжувальна особа.

Перелік безоплатних екскурсій та лекторіїв у Києві:

  • Лекторій "Київ на полотнах митців": учасники дізнаються, як виглядає сучасний Київ на креативних роботах митців., лекцію проведе Жанна Очеретяна.

Дата та час: 9 травня, четвер, 13:30.

Реєстрація за посиланням.

  • Екскурсія "Все починається з Університету": екскурсантам розкажуть, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка став стартом розбудови нового кварталу Києва, а також почують історію створення парку та ботанічного саду довкола Червоного корпусу.

Дата та час: 10 травня, п’ятниця, 16:00.

Реєстрація за посиланням.

  • Екскурсія "Київ — серце Європи": ознайомлення з архітектурою Києва та об’єктами, які пов’язують столицю України з Європою: з Європейською площею, зі спорудами, які збудували європейські архітектори. Учасники дізнаються подробиці про відомі спортивні об’єкти столиці: Палац спорту, де проводили пісенний конкурс "Євробачення-2005", і НСК "Олімпійський", що приймав фінальні матчі чемпіонату Європи з футболу у 2012 році та фінальний матч Ліги Чемпіонів УЄФА у 2018-му.

Дата та час: 11 травня, субота, 12:00.

Реєстрація за посиланням.

  • Екскурсія "Прогулянка старим Києвом" (адаптована для маломобільних груп населення): про будівництво Володимирського собору, Золотих воріт, Софійського собору тощо.

Дата та час: 11 травня, субота, 12:00.

Реєстрація за посиланням.

  • Екскурсія "Київ — наймальовничіша столиця Європи": прогулянка вулицями історичного Голосієва з колоритними пейзажами, природою та архітектурою.

Дата та час: 12 травня, неділя, 12:00.

Реєстрація за посиланням.

Наголошується, що кількість місць обмежена, тому необхідно зареєструватися заздалегідь.

Раніше ми писали, що в Сирецькому парку, вперше у цьому сезоні, курсуватиме унікальний паротяг ГР-336.

Розпочався запис на 25 мовний курс "Єдині", амбасадором став Євген Кот