У Києві пропонують демонтувати 60 об'єктів, що пов'язані з росією
Фото: uatravel.info

У Київради зареєстрували проєкт рішення про демонтаж 60 пам’ятних знаків, що пов’язані з росією або колоніальною спадщиною. Про це повідомили депутатки Київради Аліна Михайлова та Ксенія Семенова, яка є ініціаторками цього проєкту.

За словами Михайлової, приймати рішення про знесення подібних об'єктів завжди було складно через значний опір проросійських політиків та нерозуміння "консерваторів". Проте повномасштабна війна все змінила і пришвидшила ці процеси.

"Нарешті є розуміння, що колоніальну спадщину треба знищити. Бо це — питання нашого визволення. І це розуміння є не тільки в купки міських божевільних, а у держави, влади і суспільства в цілому", — відзначила депутатка.

У проєкті рішення, який зареєстрували Михайлова та Самойлова, пропонується демонтувати 60 меморіальних дощок і пам’ятників, присвячених російським та радянським діячам або подіям. Серед них — пам'ятник генералу Миколі Ватутіну в Маріїнському парку, пам'ятник Миколі Щорсу на проспекті Перемоги, зображення серпа та молота на різних столичних об'єктах, пам'ятники та погруддя Олександру Пушкіну тощо.

Повний перелік цих об'єктів можна знайти на інтерактивній мапі. Також там позначені російські та білоруські топоніми, які підлягають перейменуванню.

Незабаром кілька станцій метро у Києві можуть перейменувати, — Кличко