У Києві пройде тижневик до Дня психічного здоров’я

Із 10 до 17 жовтня у Києві пройде тижневик до Всесвітнього дня психічного здоров’я.

Про це повідомляється на порталі Києва.

Зазначається, що комунальні медичні заклади Києва склали графіки прийому психологів, з яким можна ознайомитись на сайті.

Після попереднього запису містяни зможуть безкоштовно відвідати фахівця, отримати консультацію та психологічну допомогу.

Як розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, останніми роками у столиці вдалося значно розвинути систему послуг з підтримки ментального здоров’я.

"Отримати таку допомогу можуть безоплатно та в повному обсязі всі без винятку містяни, зокрема і внутрішньо переміщені особи. При зверненні до сімейного лікаря після базового скринінгу вашого стану можна отримати консультацію та рекомендації", — розповіла Валентина Гінзбург.

Однак звернутися до лікаря-психіатра можна і без направлення — у Києві профільні фахівці приймають у районних консультативно-діагностичних центрах. 

Для надання медико-психологічної допомоги можна звернутися у спеціалізовані заклади, такі як КНП "Клінічна лікарня "Психіатрія", КНП "Міський заклад з надання психіатричної допомоги", а також у Кризовий центр, де допомагають тим, хто пережив окупацію або евакуацію, перебував у зоні бойових дій тощо.

Також є "Телефон довіри" за номером 0-800-50-12-12, де можна проконсультуватися з фахівцем та отримати фахові поради і підтримку.

Раніше "Наш Київ" писав, що у застосунку “Київ Цифровий” з’явився новий сервіс — мапа ментальної турботи.

Готовий до всього, або як психологічно пристосуватися до блекаутів та постійних тривог