У Києві 27 та 28 березня відбудеться унікальний світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок W2U (Women to Ukraine).
Фото: dyvys.info

У Києві 27 та 28 березня відбудеться унікальний світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок W2U (Women to Ukraine). Основною темою марафону буде оновлення Національного плану дій 1325.

Протягом доби із прямими трансляціями о 13:25 у кожному з часових поясів країн учасниць марафону, відбуватиметься обговорення шляхів захисту й розширення прав і можливостей українських жінок. Студія у Києві працюватиме увесь день, а Zoom-кімнати з експертами з усього світу — усі 24 години.

У Києві 27 та 28 березня відбудеться унікальний світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок W2U (Women to Ukraine). Основною темою марафону буде оновлення Національного плану дій 1325.

"Повномасштабне вторгнення стало справжнім викликом для гендерної рівності в Україні, оскільки зробило жінок найбільш вразливими до наслідків воєнної агресії. Участь жінок у запобіганні та врегулюванні збройних конфліктів впливає як на перебіг таких конфліктів, так і на післявоєнну відбудову і прямо впливає на стан прав і свобод жінок в Україні", — кажуть організатори.

На конференції також обговорюватимуть такі теми:  включення питань жінок, миру та безпеки до Плану відновлення України, вплив війни на жінок в Україні та за кордоном і наслідки для гендерної рівності у довгостроковій перспективі.

Метою конференції є підтримка, розширення прав і можливостей українських жінок завдяки залученню до дискусії міжнародних експертів. Учасники почують 65 спікерів з 15 країн світу.

Серед спікерів буде Катерина Левченко, Ірен Фелін, Олександра Матвійчук, Вінета Кляйне, Марта Чумало, Катерина Черепаха та інші.

Дізнатися програму, взяти участь та зареєструватися можна за посиланням. 

Захід реалізовано завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках програми "Supporting Women, Peace and Security in Ukraine" консорціумом організацій – ГС "Центр економічного відновлення", ГО "La Strada", ГО "Поруч" та ГО "Інститут конструктивної журналістики та нових медіа". 

Раніше ми писали, що організаторка Маршу жінок у Києві потрапила у рейтинг TIME.

«Жінки у великому місті»: сенси життя у ритмі мегаполіса