У Києві пройде флешмоб "Велосипедом з роботи": як долучитися

22 вересня у столиці відбудеться флешмоб "Велосипедом з роботи". Учасників закликають по дорозі додому заїхати на своєму байку на велонетворкінг у кав'ярні на Подолі. Подія проходитиме з 18:30 до 20:30.

"Цього року ми вперше влаштовуємо Bike From Work замість #biketowork! Флешмоб "Велосипедом на роботу" багато років проходив восени в День без авто під час Європейського тижня мобільності. Часи міняються, не міняється наше бажання популяризувати велосипед як транспорт", — зазначають організатори.

Нетворкінг з кавою та тортиком відбудеться у кав'ярні Sereda Vegan Point, яка переїхала на Нижній Вал, 39 і щойно відкрила свої двері після ремонту.

Sereda від початку задумувалась як велодружній заклад, тому тут можна знайти не лише смачне меню, а й бокс з велоінструментами і насосом, якщо потрібно підкачати колесо. Велосипеди можна лишити у дворику поруч. Кав'ярня підтримує рух #lesswaste та спеціалізується на веганських десертах і напоях.

22% від прибутку велонетворкінгу піде на підтримку кампанії #BikesForUkraine. Її запустили в травні у відповідь на виклики воєнного часу разом з іншими громадськими організаціями з українських міст.

Мета кампанії — забезпечити велосипедами і підвищити мобільність українських волонтерів і волонтерок, персоналу критично важливих комунальних служб.

Тим, у кого немає немає велосипеда, але є бажання долучитися до події, пропонують скористатися міським велопрокатом BikeNow або прокатом самокатів.