У Києві пройде фестиваль високої культури Bouquet Kyiv Stage: коли

З 17 по 20 серпня у Києві відбудеться фестиваль високої культури Bouquet Kyiv Stage.

Про це повідомили організатори культурної події.

Зазначається, що цьогорічна тема фестивалю — "Дорогу підкорює той, хто іде!".

"Зараз є відчуття, що ми проходимо історичний, героїчний марафон. Ми не знаємо, який ще шлях попереду, однак наша ціль — це 603 628 км2 вільної України. Щоб подолати цю дистанцію, ми маємо бути сильними, зібраними, цілеспрямованими, і добігти всі разом, підтримуючи один одного. Дуже важливо, що цей шлях від початку війни пліч-о-пліч ми пройшли з митцями, які створили багато світлих і життєствердних проєктів, – в цьому наша сила та єдність", — йдеться на сайті фестивалю.

Захід традиційно складатиметься з кількох блоків:

  • Музика;
  • Виставки;
  • Театр;
  • Кіно;
  • Екскурсії;
  • Дитяча програма;
  • Бесіди під ясенем.

Зокрема у Софії Київській відбудуться концерти інструментальної, хорової та електронної музики. Також гості зможуть побачити 20 українських фільмів на тему "Культура vs війна", серед яких кінопрем'єри про Сергія Жадана, Тараса Компаніченка та Костянтина і Влади Ліберових. Під час заходу працюватимуть експозиції на тему війни, а діти зможуть виготовити обереги для українських захисників під час майстер-класів тощо.

Вхід на фестиваль здійснюється за вхідним квитком у музей "Софія Київська". На концерти у Софійському соборі треба попередньо зареєструватися.

У разі оголошення повітряної тривоги захід призупинятимуть, а гості повинні будуть пройти в найближче укриття. Після відбою Софія Київська знову відкриватиме вхід для відвідувачів і програма фестивалю продовжуватиметься.

Нагадаємо, на початку вересня у Києві пройде ще один фестиваль "Кураж".