У Києві пройде фестиваль "Вікенд у Парижі": коли
Кадр із фільму "Щоденник швидкоплинного роману"

З 15 до 18 грудня в київському кінотеатрі "Жовтень" відбудеться фестиваль "Вікенд у Парижі", який поєднує в собі новинки та класику французького кінематографа.

Під час події біля кінотеатру діятиме святковий фудкорт із французькими смаколиками від сім’ї ресторанів Très FRANÇAIS.

Подію проводять Французький Інститут в Україні та кінокомпанія "Артхаус Трафік". Ексклюзивний партнер кіно та інновацій UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Афіша кінофестивалю "Вікенд у Парижі"

Фестиваль відкриє комедійний фільм жахів "Кінцевий монтаж" від лауреата премії "Оскар" Мішеля Азанавічуса ("Артист"). Картина розповідає про зйомки горору, які обертаються справжнім зомбі-апокаліпсисом. Цього року стрічка відкрила фестиваль у Каннах. Початковою назвою фільму була Z (Comme Z), однак її змінили у знак солідарності з українцями, адже символ z асоціюється з російськими військами.

Кадр із фільму "Кінцевий монтаж"

Ще одна родзинка фестивалю — картина "Щоденник швидкоплинного роману" Еммануеля Муре з офіційної програми Каннського фестивалю. Це стрічка про двох коханців, стосунки яких починалися суто як тілесні, але переросли в дещо більше.

Кадр із фільму "Щоденник швидкоплинного роману"

Також буде показана комедія "Загін кулінарів" Луї-Жульєна Петі — історія дівчини, яка поєднує роботу су-шефинею з підробітком у притулку для мігрантів і мріє про власний ресторан. На Міжнародному комедійному кінофестивалі Alpe d'Huez стрічку відзначили Нагородою за Найкращу жіночу роль.

Кадр із фільму "Загін кулінарів"

Чекає на глядачів і кінокласика — комедія "Неперевершений" із Жаном-Полем Бельмондо в головній ролі. Картину зняв у 1973 році режисер Філіпп де Брока. У центрі фільму — автор романів про секретного агента, а сюжет паралельно розгортається у двох площинах — реальному житті та його книгах.

Кадр із фільму "Неперевершений"

Усі фільми фестивалю "Вікенд у Парижі" демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Продаж квитків незабаром розпочнеться на сайті кінотеатру.