У Києві пройде фестиваль "Протасів Яр" пам'яті Романа Ратушного: програма

У Києві пройде фестиваль "Протасів Яр", який присвятили пам'яті громадського активіста і розвідника Романа Ратушного, що загинув у бою під Ізюмом у 2022 році.

Фестиваль стартує 27 травня. Він відбуватиметься у Протасовому Яру з травня по вересень 2023 року. 

У Києві в травні пройде фестиваль "Протасів Яр" пам'яті Романа Ратушного: програмаПрограма включатиме декілька напрямків:

  • Мистецький (проходитимуть кінопокази, концерти, поетичні читання, лекції, а також створять мурал);
  • Демократії й прав людини (відбуватимуться дискусії, розмови, лекції, покази та обговорення документальних фільмів);
  • Історичний (лекції, екскурсії);
  • Дитяча програма.

Основна локація фестивалю — Протасів Яр. Але деякі події пройдуть у будівлі Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків.

Мета фестивалю —  поширення ідеї громадського активізму. Як приклад — історія боротьби однієї людини (Романа Ратушного) за майбутній розвиток міста.

"Захід популяризуватиме правозахисні ініціативи, українську історію, сучасне і традиційне мистецтво та плекатиме пам’ять про Романа Ратушного, справа котрого триває й після його смерті", — кажуть організатори.

Учасниками фестивалю, зокрема, стануть Тарас Лютий, Вахтанґ Кебуладзе, Володимир Єрмоленко, Станіслав Асєєв, Ігор Козловський, Алім Алієв, Мар'яна Садовська, Наталка Ворожбит, Софія Безверха, Римма Зюбіна, гурти “ТЕЛЬНЮК: Сестри”, "Капела Збитень", “Хорея Козацька” тощо.

Дізнатися більше про фестиваль "Протасів Яр" можна за посиланням.

Раніше ми писали, що Геннадій Корбан програв суд проти загиблого Романа Ратушного та громади Протасового Яру. Бізнесмен вимагав прибрати згадки із соцмереж про свою причетність до компанії "Дайтон груп" стосовно забудови Протасового Яру.

Київрада ухвалила рішення про створення заказника "Протасів Яр"