У Києві демонтують МАФи
Ілюстративне фото: КМДА

У Києві продовжують демонтаж  та переміщення МАФів з локацій, де вони перешкоджають швидкому доступу до укриттів і сховищ. В першу чергу мається на увазі доступ до укриттів на станції метрополітену.

Про це повідомляє пресслужба  КМДА.

Зміцнення системи захисту громадян та безперешкодний доступ до укриттів та сховищ – це беззаперечний пріоритет як у нинішніх жахливих реаліях, так і в подальшому, оскільки питання безпеки та оборони залишатиметься питанням № 1. Ми сподіваємось, що власники МАФів це також розуміють і терпляче поставляться до необхідності очистити території біля метро. [...] Усіх власників тимчасових споруд повідомляють про необхідність та причини такого рішення. У триденний термін власники повинні самостійно демонтувати й перенести торгові точки. На жаль, якщо цього не буде виконано ми будемо змушені виконати демонтаж силами КП та транспортувати споруди на штрафмайданчик

Раніше ми писали про відповідне рішення Ради оборони Києва, стосовно демонтажу та перенесення МАФів, про яке було оголошено ще 21 червня. Підприємці ж, що мають відповідні документи, які дозволяють роботу зможуть обрати інше вільне місце.

Планується прибрати тимчасові споруди побутового, торгівельного, соціально культурного та інших призначень, що заважають вільному доступу до сховищ та укриттів.

Основними місцями, які очистять від МАФів стануть:

  • місця зупинок громадського транспорту;
  • наземні входи та виходи станцій метрополітену;
  • укриття цивільного захисту населення;
  • захисні споруди.

Однією з перших повністю очистилася від подібних тимчасових споруд станція метро "Політехнічний інститут".

МАФ з отруйною шаурмою на Бажана демонтували