У Києві на ринках та ярмарках посилюють контроль за безпечністю харчових продуктів у літній період. Причина — погіршення епідемічної ситуації, спека та відключення електроенергії.
Про це повідомили представники Держпродспоживслужби у Facebook.
Керівник Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Сергій Чумак повідомив, що стан із захворюваністю, пов’язаною із порушеннями виготовлення, зберігання і транспортування харчових продуктів у Києві критичний. Під час перевірки точок торгівлі на вулицях столиці були виявлені численні порушення.
У Держпродспоживслужбі Києва наполягають — необхідно заборонити реалізацію на ярмарках у теплу пору року швидкопсувних продуктів. Йдеться про товари, які швидко втрачають свої якості під впливом умов навколишнього середовища, вимагають дотримання особливих умов транспортування та зберігання. Наприклад, рибу мають продавати лише у патраному стані.
За прогнозом Укргідрометцентру, у столиці спостерігається зростання середньодобової температури повітря у умовах постійних відключень світла. Це ускладнить процес зберігання продуктів в належному стані. Наразі триває моніторинг та обговорення подальших дій.
Нагадаємо, 13 червня у Києві діятимуть стабілізаційні відключення.