У Києві замість облаштування укриттів начальник та два заступники управління освіти заволоділи 1 млн грн бюджетних коштів.

У Києві викрили трьох посадовців, які  замість облаштування укриттів заволоділи 1 млн грн. Їм оголошено підозру по факту розкрадання бюджетних коштів та підробки службових документів.

Зазначається, що начальник та два заступники управління освіти столиці уклали договір з підприємцем, який виграв тендер, щодо закупівлі меблів для укриттів у 54 навчальних закладах Шевченківського району. Як підкреслили у прокуратурі, попри те, що ціни, які запропонував підприємець, були значно завищеними, управління освіти уклало договір саме з ним. Це призвело до того, що з місцевого бюджету безпідставно виділили мільйон гривень.

"За даним фактом слідчим відділом було розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 — це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та ч. 1 ст. 366 — службове підроблення, Кримінального кодексу України", —  наголосили співробітники Шевченківського управління поліції.

Посадовцям загрожує тюремний строк  (від 7 до 12 років) з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Наразі фігурантів справи випустили під заставу. 

Раніше ми писали, що у 2023 році на капітальний ремонт підвальних приміщень Києва передбачено понад 290 млн грн.

На Оболоні збираються побудувати паркінг за 120 мільйонів грн