На Подолі поновили демонтаж 200-річного будинку попри охоронний статус

Сьогодні, 23 вересня, у Києві на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13 знову почали демонтувати 200-річний будинок. Забудовник зносить дах з історичного будинку Бубнових.

Про це повідомив Дмитро Перов у Facebook.

Зазначається, що будівлю демонтують попри відкрите кримінальне провадження й наданий охоронний статус. Нагадаємо, що рішення про необхідність надання будинку охоронного статусу ухвалили на консультативній раді Департаменту охорони культурної спадщини.

На Подолі поновили демонтаж 200-річного будинку попри охоронний статусКиян закликають долучитися до збереження пам'ятки й написати звернення в прокуратуру та поліцію. Перов зробив шаблон звернення, який необхідно підписати та відправити заступнику керівника Київської міської прокуратури. Також є подібний шаблон і для керівника Подільського УП ГУНП.

На Подолі поновили демонтаж 200-річного будинку попри охоронний статусБудинок Бубнових є одним із найстаріших будинків на Подолі. Раніше в ньому розміщувалися лазні, юдейський молитовний дім, майтерні річкового порту.

Раніше ми писали, що кияни створили петицію, в якій закликають місцеву владу розробити механізм затвердження муралів, а також долучати громаду до процесу обговорення та погодження стінописів.

200-річній будівлі на Подолі нададуть охоронний статус