У Києві поховають Героя України Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі"

10 березня у Києві відбудеться поховання загиблого командира батальйону 67-ї бригади, Героя України Дмитра Коцюбайла, відомого під позивним "Да Вінчі". 

Про це у Facebook написав його брат Вадим Коцюбайло.

Спершу з воїном попрощаються у його рідному селі Бовшів в Івано-Франківській області. Церемонія пройде завтра, 9 березня. 

"Прощання з нашим Легендарним Дмитром Коцюбайло, другом Да Вінчі, сином, коханим, рідним, братом, побратимом завтра на рідній землі — с. Бовшів 09.03.2023 о 12:00 в будинку культури, після в Церкві", — повідомив брат загиблого. 

Нагадаємо, 7 березня 27-річний Дмитро Коцюбайло загинув в бою під Бахмутом. Він був одним з наймолодших українських військових та першим із добровольців, хто отримав звання Героя України.

"Да Вінчі" розпочав свою службу у 2014 році у складі Добровольчого корпусу "Правий сектор". Мав посаду командира взводу першої штурмової роти ДУК ПС. Воював у Пісках та поблизу Авдіївки. Після 24 лютого 2022 року Дмитро обороняв Україну на запорізькому та донецькому напрямках разом зі сформованим підрозділом "Вовки Да Вінчі". 

Нагадаємо, у Києві пропонують встановити пам‘ятник розстріляному воїну ЗСУ. 

У Києві створили платформу "Безпечне небо" для допомоги силам ППО у Києві