У Голосіївському районі планують розчистити річку Либідь.

У Голосіївському районі планують розчистити річку Либідь, щоб зменшити ризики підтоплень, які виникають під час залпових злив.

У КМДА повідомили, що кияни неодноразово скаржилися на локальні підтоплення під вулицею Саперно-Слобідською, де протікає підземний відрізок річки Либідь.

Спеціалісти з комунального підприємства "Плесо" обстежили ділянку. Виявилося, що у річці накопичились гілки від дерев, сміття, а дні утворилися мулові відкладення.

"Для негайного усунення причин та мінімізації ризиків подальших підтоплень необхідно розчистити водопропускний тунель. Це покращить водовідведення та дозволить запобігти майбутнім підтопленням", — йдеться у дописі.

Щоб розчистити Либідь необхідні робочі руки, тому "Плесо" планує оголосити конкурсний тендер на Prozorro для відбору підрядної організації, яка займеться очищенням водойми.

Зазначається, що на відповідні роботи не залучатимуть додаткові кошти зі столичного бюджету. Гроші виділять з передбачених витрат комунального підприємства.

Раніше ми писали, що в липні розчистили річку Нивку. Русло цієї невеликої ріки перекривало сміття — це могло призвести до підтоплення житлових будинків, розташованих біля мікрорайону "Жуляни".

Киянам пояснили, чому під час зливи виникають підтоплення: фото