У Києві планують побудувати підземні паркінги в усіх районах — Кличко

У Києві побудують підземні паркінги в усіх районах столиці. Про це повідомив Віталій Кличко в етері телеканалу "Київ".

Кличко заявив, що столиця відчуває гостру потребу у підземних-наземних паркінгах. "Більшість з них мають бути підземними і стати об’єктами подвійного призначення. Підземна частина таких паркінгів слугуватиме укриттям під час повітряних тривог", — підкреслив міський голова.

Особливо він наголосив, що на вулиці Прирічній в Оболонському районі такий паркінг зведуть найближчим часом. Він вміщатиме 720 автівок. Його побудують біля рекреаційної зони, яку облаштують під час будівництва, яка з’єднає між собою парк "Наталка", набережну та Оболонський острів, куди вестиме новий міст.

"Загальна площа паркінгу трохи понад 10 тисяч кв. м, площа приміщень подвійного використання більше 2-х тисяч кв. м", — зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що кияни активно виступають проти ідеї будівництва паркінгу на Оболоні за 120 млн гривень. Активісти створили петицію проти забудови, яку підписали понад 6 тисяч містян.

Під час весняних паводків майбутнє місце, де зведуть паркінг, затопило і кияни стали називати його "надводно-підводним паркінгом" та "паркінгом для човнів на верхньому рівні, субмарин на нижньому". Проте після багаторазових скарг, земельна комісія Київської міської Ради підтримала будівництво надземно-підземного паркінгу на Оболоні.

Раніше ми писали, що учасники ініціативної групи "Парк Прирічна", які виступають за створення парку в Оболонському районі, намалювали мурал присвячений міському голові Києва Віталію Кличку. 

Київрада виділила ділянку для будівництва трирівневого паркінгу на Оболоні