У Києві після підриву Каховської ГЕС посилили перевірки риби та м'яса

У Києві після підриву Каховської ГЕС посилили перевірку якості риби та м'яса на прилавках магазинів та ринків. Про це повідомив Олег Рубан, начальник Держпродспоживслужби столиці, пише UNN.

Через потужний виток води з річкових басейнів у Дніпропетровській та Миколаївській областях, у водоймах почався мор риби. Також повідомляється про погіршення якості води у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській та Одеській областях. 

У Києві працюють мобільні групи, які контролюють виключно ситуацію безпеки харчових продукті, акцентування на постачанні риби, м’ясних виробів, м’яса в пріоритеті.

Перевірки почалися одразу після техногенної катастрофи на Херсонщині. Вони тривають вже тиждень й продовжаться до покращення ситуації.

Киян закликають бути пильними та не купувати рибу та м'ясо в місцях стихійної торгівлі без належних документів на харчову продукцію.

Нагадаємо, що у Міндовкілля назвали орієнтовну суму збитків для довкілля внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Грета Тунберг відреагувала на підрив Каховської ГЕС