У Києві під час зливи 10 червня випала півмісячна норма опадів: які наслідки

Вчора, 10 червня, у Києві під час сильної зливи випала півмісячна норма опадів. Найбільше підтоплень зафіксували на лівому березі столиці, повідомили представники київської держадміністрації у Facebook.

"За інформацією центральної геофізичної обсерваторії, вчора в Києві випало 36,7 мм опадів (спостережний пункт розташовано на просп. Науки). Це майже півмісячна норма. Водночас на лівому березі випало навіть 40-42 мм опадів", — йдеться у дописі.

Злива у КиєвіЗокрема, 13 локальних підтоплень виявили Дарницькому, Дніпровському і Деснянському. Спеціалісти з "Київавтодор" викачували воду мотопомпами та іншим обладнанням. зелені Внаслідок значного потоку води зелені насадження не пошкоджені. Після нетривалої зупинки, рух комунального транспорту відновився.

Наслідки зливи 10 червня у Києві, У Києві під час зливи 10 червня випала півмісячна норма опадів

Наголошується, що значних підтоплень у метро не було, а відео, яке розповсюдили ЗМІ було знято у 2021 році.

У неділю, 11 червня, також ймовірні сильні дощі. Киян закликають у разі підтоплень дорожнього покриття дзвонити за телефоном: 044-284-74-19, а при виявленні дерев чи гілок, яки впали на дорогу чи тротуар, можна повідомляти аварійно-диспетчерську службу "Київзеленбуду": 044-272-40-18; 044-483-40-45.

Раніше ми писали, що вчора Київ накрила потужна злива з градом і грозою. 

У Києво-Печерській лаврі вперше молитимуться за упокій Івана Мазепи: подробиці