У Києві перевірять законність розміщення храмів, які пов'язані з рф: подробиці

У Києві перевірять законність розміщення 73 храмів та інших споруд релігійних організацій, які пов’язані з рф та пропагують ідеї "руського міра".

Про це повідомили на сайті Київради.

Відповідне рішення прийняли столичні депутати 11 квітня. Перевірки ініціювали через скарги киян на деякі релігійні організації, що досі розповсюджують на проповідях наративи країни-агресора. 

"Прийнято рішення перевірити законність розміщення на комунальних земельних ділянках церков та інших споруд релігійних організацій, які пов’язані з країною-агресором. Зараз перелік земельних ділянок, які необхідно перевірити налічує 73 адреси, однак надалі його будуть розширюватися", — зазначив голова постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадим Васильчук.

За словами посадовця, діяльність окремих релігійних утворень створює передумови для проповідування ворожнечі та нетерпимості до інших віросповідань та конфесій. Віряни, які продовжують відвідувати храми московського патріархату, поширюють неправдиву інформацію, не визнають факт військової агресії російської федерації проти України та можуть чинити колабораційну діяльність.

Нагадаємо, що волонтери Repair Together запропонували безкоштовно демонтувати "церкву-МАФ" з території Національного музею історії України.

Як проходить реставрація хреста центрального купола Софійського собору: фото