Поліція Києва перевірила, чи порушують кафе, ресторани та бари комендантську годину.

Київські правоохоронці протягом доби перевірили 353 заклади громадського харчування, яким з 1 вересня дозволили працювати до 23:00.

У Києві перевірили кафе та ресторани на порушення комендантської годиниРезультати виявилися втішними — кафе, ресторани та бари не порушують комендантську годину, повідомили представники столичної поліції у Telegram.

"За результатами будь-яких порушень з боку адміністрації закладів виявлено не було", — зазначили правоохоронці.

Втім у Києві набагато більше закладів харчування, ніж перевірили поліцейські. І, як пишуть кияни, не усі дотримуються правил.

Нещодавно радник міського голови Дмитро Білоцерковець зареєстрував проєкт рішення Київради щодо демонтажу та заборону літніх майданчиків кафе та ресторанів, які працюють у комендантську годину. Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

Радник зазначив, що треба карати порушників, адже правила стосуються усіх без винятку.

Покарання для таких недоброчесних закладів, які наживаються на людях під час війни та порушують правила воєнного стану, має бути жорстким.

Також посадовець попросив підписників написати у коментарях, які заклади працюють після 23:00. Виявилося, що деякі ресторани регулярно порушують комендантську годину.

Які кафе, ресторани та бари у Києві працюють після 23:00Нагадаємо, що після звернення Національної ресторанної асоціації України до Ради оборони міста, з 1 вересня київським кафе, барам та ресторанам дозволили працювати на годину довше.

Біля Протасового Яру замість скверу планують облаштувати паркінг: що відомо