Безкоштовні курси для ВПО
Фото: don.kyivcity.gov

У столичних закладах професійно-технічної освіти проходять безкоштовні короткотривалі курси для ВПО.

Про це повідомили представники Департаменту освіти та науки КМДА.

Переселенцям пропонують опанувати наступні професії — кухар, швачка, зварник, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

Курси для ВПО

Триває набір для опанування професій "Електрик" та "Електромонтажник". Навчання проходитиме у Київському професійному енергетичному ліцеї.

Переміщені українці мають змогу здобути базові знання упродовж 3х місяців у новій для себе сфері, отримавши сертифікат з відповідною кваліфікацією, та використати додаткові можливості для працевлаштування в нових реаліях життя.

Безкоштовне навчання проходить у рамках проєкту "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit" (GIZ) "EU4Skills Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні".

Наразі в професійних ліцеях та училищах столиці навчаються переселенці з Херсонської, Запорізької, Сумської області та Криму. Детальніше про заклади освіти, де можна опанувати нові професії можна дізнатися за посиланням.

Раніше ми писали, що на одній з найбільших платформ безкоштовної онлайн-освіти в Україні Prometheus з'явився курс відеолекцій "Що має знати внутрішньо переміщена особа?". За результатами успішного проходження курсу можна отримати сертифікат.

Точно на часі: курси військової підготовки для цивільних у Києві