У Києві "оцифрували" понад 100 тисяч дерев: для чого це потрібно

У Києві продовжують наповнювати онлайн-мапу дерев. Станом на 21 серпня у місті "оцифрували" понад 107 тисяч зелених насаджень.

Про це повідомили у Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА. 

"Створюючи цей ресурс, ми переслідували дві мети. По-перше, провести чітку інвентаризацію і зрозуміти, скільки дерев у столиці, у якому стані вони знаходяться. По-друге, надати громаді дієві інструменти контролю", — зазначив директор департаменту Олександр Возний.

За його словами, КП УЗН Деснянського, Голосіївського та Печерського районів вже "оцифрували" всі вуличні насадження та переважну більшість скверів. Наразі вони працюють у парках.

Окрім того, до онлайн-мапи вже додано сім парків у Деснянському та один у Голосіївському районах. Також почали роботи з "оцифровки" Парку Партизанської Слави в Дарницькому районі та Парку Вічної Слави — в Печерському районі Києва.

Що буде в онлайн-мапі дерев

Онлайн-мапа міститиме фотографію кожного "оцифрованого" дерева, інформацію про його місцезнаходження із прив’язкою до точних координат, вид, діаметр стовбура, висоту та стан. Ресурс планують оприлюднити відразу, як тільки дозволятиме безпекова ситуація.

Нагадаємо, у Дніпровському районі невідомі у понад 100 дерев зробили отвори й залили туди невстановлену рідину, від чого дерева почали засихати.

У парку КПІ масово зрізали дерева: фото