У Києві не буде світла в сірих зонах протягом 6-8 тижнів — YASNO

У Києві протягом 6-8 тижнів світло вимикатимуть в сірих зонах. Киянам доведеться планувати життя в умовах довгих відключень.

Про це повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко.

В країні критично не вистачає генерації через обстріли критичної інфраструктури. Додатково ситуацію ускладнює зростання споживання в літній період. За словами Коваленко, проблему не вирішить навіть імпорт електроенергії "який на максимумі". Крім того, тривають ремонтні роботи на великих АЕС, деякі блоки не працюють.

"Ми зараз залежимо від сонячної та вітрової генерації, тому відбуваються суттєві коливання впродовж навіть одного дня. В найближчі 6-8 тижнів ситуація з дефіцитом буде складана", — наголосив гендиректор YASNO.

У Києві продовжують застосовувати графіки стабілізаційних відключень, які розподілені на 6 груп з трьома зонами: білою, сірою та чорною. В найближчі місяці світло вимикатимуть не тільки чорній, а й в сірій зоні, особливо в пікові години. В білій світло має бути завжди (якщо нема — треба  заповнити електронну заявку на сайті). 

Коваленко підкреслив, що в Україні запрацювала нова логіка розподілу між регіонами, яка виключає фактор критичної інфраструктури й інші важливі об'єкти. Проте остаточно вона запрацює після того, як запровадять ще декілька змін. 

Нагадаємо, 25 червня у Києві та області стабілізаційні відключення діятимуть впродовж всієї доби — з 00:00 до 24:00.

У двох районах Києва приберуть незаконні рекламні вивіски: де саме